Kırmızı Etler & Besin Değerleri
Sığır eti ve kuzu eti gibi kırmızı etler, iyi bir protein kaynağı ve demir, çinko ve B12 vitamini dahil temel besinlerdir. Bununla birlikte, aşırı tüketildiğinde kalp hastalığı ve belirli kanser türleri riskini artırabilen yüksek düzeyde doymuş yağ da içerirler.
Kırmızı etlerin bazı beslenme gerçekleri şunları içerir:
- Sığır Eti: 3 onsluk bir yağsız sığır eti porsiyonu (yaklaşık bir deste kart büyüklüğünde) yaklaşık 170 kalori, 26 gram protein ve 6 gram yağ ile 2 gram doymuş yağ içerir.
- Kuzu: 3 onsluk bir kuzu porsiyonu yaklaşık 175 kalori, 24 gram protein ve 12 gram yağ ile 5 gram doymuş yağ içerir.
Kırmızı etlerin yağsız kesimlerinin seçilmesi ve tüketimin makul miktarlarda, tipik olarak porsiyon başına 3-4 onstan fazla olmamak üzere sınırlandırılması önerilir. Kırmızı ette yüksek bir diyet yemek, meyveler, sebzeler ve kepekli tahılların yanı sıra tavuk, balık ve bitki bazlı seçenekler gibi diğer protein kaynakları ile dengelendiğinde sağlıklı olabilir.
Kırmızı Etlerin Özellikleri
Kas içeriği ana bileşenleri aşağıdaki gibidir. Bun bileşenler dışında minerallar, vitaminler ve az miktarda karbonhidrat içermektedir. Mutfakta kullanılan etler kemik, kas lifi, et ve bağ dokudan oluşmaktadır.
Kırmızı Etlerin Besin Değerleri Nelerdir?
- %75 su – yapılan işlemler sayesinde etler sıvı ve ağırlık kabına uğrarlar.
- %20 protein – büyüme, gelişme, vücut fonksiyonları ve doku gelişimi için oldukça ihtiyaç duyulur. karbonhidrat ve yağ için de bir enerji kaynağıdır.
- % 5 yağ – yağ kas dokusunu sardığı gibi etin daha lezzetli olmasını sağlar.
- Mineraller ve Vitaminler – Demir, fosfor gibi minerallerin olması yanı sıra önemli miktarda A, K ve B vitamin içerir
- Karbonhidratlar- et kuru ısı ile pişirildiğinde daha lezzetli olur ve karbonhidrat oldukça az miktardadır.
- Kemikler – renkleri hayvanın yaşını belli eder. Etler kemiklere bağlıdır. Genç hayvanlarda kırmızı, yaşlı hayvanlarda kemik rengi beyaz olur.
Bizi Takip Edin!